Hans Andersen "back in business" i England
SPEEDWAY

Stark engelsk comeback av Andersen

Dackarnas Hans Andersen gjorde en stark comeback i engelsk speedway genom att köra in  13 poäng plus en bonus på 6 heat men hans nya klubb Poole förlorade ändå knappt mot Eastbourne. 

Danske GP-föraren Hans Andersen har haft en ojämn säsongsstart med oväntat svaga resultat i GP-serien, blandade insatser i Polen med Gdansk men bra körning i Sverige med Dackarna. För att nå en stabilt hög nivå har han sökt uppdrag även i England.

Hans tidigare engelska klubb Peterborough har inte haft möjligt att erbjuda körning men i stället uppstod möjlighet att byta till Poole, som haft en tung säsongsstart.

Första matchen för nya klubben blev en bra värdemätare för dansken som körde in 13 poäng på 6 heat och vann det sista högklassiga heatet. Trots den höga egna poängsskörden och att landsmannen Bjarne Pedersen också körde in 13 poäng förlorade Poole med minsta möjliga marginal 44-46 mot Eastbourne.  

Något av matchhjältar i vinnarlaget blev Lejonens duo  Lewis Bridger  och Ricky Kling. Engelsmannen Bridger som är ny i Lejonen var allra bäst med 14 poäng och Ricky Kling plockade poäng i alla sina fem heat och fick ihop 8 poäng plus två i bonus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".