Per Carlsson, Anna Jeansson och Stig Persson tog första spadtaget tillsammans med Skanskas representant. Foto: Lennart Ackling
Västervik

Start med spade för sjöstad

Idag, torsdag, togs första spadtaget för Gertrudsviks sjöstad i Västervik som när den är klart kommer att rymma flera hundra villor och parhus, en företagspark samt affärer och restauranger, är det tänkt.

Per Carlsson platschef säger att han är övertygad om att det finns en marknad för den här satsningen som sträcker sig fem-åtta år framåt i tiden. Väljer sen Holiday Club att etablera sig som grannar blir det ett mervärde för vårt projekt, säger han. Men tar Holiday Club beslutet att inte satsa i Västervik finns det andra turistsatsningar för området säger Per Carlsson till Sveriges Radio Kalmar.

Kommundirektören Conny Jansson säger att de här satsningarna innebär att Västervik nu expanderar mot norr, med nya attraktiva bostadsområden.

Lennart Ackling
lennart.ackling@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".