orientering

SOK Viljan arrangerar orienterings-SM

I september blir det storfrämmande i skogarna kring Flinshult, nordväst om Oskarshamn - då avgörs nämligen orienterings-SM i medeldistans.

Förberedelserna går på högvarv i SOK Viljan för i september avgörs orienterings-SM i skogarna kring Flinshult och klubben har fått äran att stå som arrangör. En tävling som förstås lockar de bästa svenskarna, men även några utländska världsess.

Eftersom elitserien avgörs parallellt är SM-tävlingen öppen för alla löpare och det är inte alls omöjligt att världens bästa orienterare - fransmannen Tierry Guerogiou dyker upp för beskådan.

50 löpare per kvalheat är det som gäller där de tio bästa i varje heat tar sig till final. Banläggaren Tony Lövdahl  har en härlig utmaning framför sig i de finskurna och småkuperade hällmarkerna kring Flinshult som numera går under benämningen "SM-byn 2009".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".