Mutmisstänkt chef erkänner allt

Den mutmisstänkte chefen vid Gotlandsbolaget har idag på förmiddagen erkänt ALLT han åtalats för. Det innebär att han erkänner grovt mutbrott, att han fått elva miljoner kronor i mutor från företagen Rolls Royce i Sverige och Wärtsilä i Finland. Han har också erkänt häleribrott eftersom han gett pengar till den andre misstänkte vid Gotlandsbolaget. Det rapporterar Sveriges radio Gotland.
. Rättegången blev idag på morgonen framflyttad eftersom försvarsadvokaten Thomas Tendorf ville ha ytterligare tid att prata med den mutmisstänkte. Efter överläggningarna meddelade han att rederichefen nu erkänner allt som läggs honom till last i det HÄR åtalet. Rättegången kommer att drivas vidare idag och på måndag, och det är ännu oklart hur den brottsmisstänkte ställer sig till de ytterligare sju miljoner kronorna som kommit in på hans schweiziska konto, alltså pengar som inte omfattas av den nu pågående rättegången.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".