Västervik

Brand i bilaffär i Västervik

Vid sextiden utbröt en brand i Holmströms bil i Västervik. Branden startade i en bil mitt i bilhallen där ett 30-tal bilar fanns och flera av dem fick omfattande rök och brandskador.

 Holmströms bil ligger i industri och affärsområdet vid infarten till Västervik. Och det var en ren slump att branden inte spred sig mer. Räddningstjänten befann sig redan i närheten vid en trafikolycka och kunde själva upptäcka branden och därmed snabbt göra en insats.

- Vi var vid trafikolyckan vid vattentornet i Allén så tycker jag att det luktar brandrök och går en sväng och tycker att det ryker vid Holmströms och kallar på mina kollegor, säger räddningsledare Jan Martinsson till Sveriges Radio Kalmar.  

Det var en bilhall med ett 30-tal bilar och det var någon eller några av bilarna som då brann. Och det var stor risk för spridning till samtliga bilar.

Bilaffären, Mercedes och Nissan argentur, har två stycken bilhallar och butik/verkstad totalt 1500 kvm. I den bilhall som brann har fordon och byggnaden fått brand och rökskador och i angränsade bilhall, butik och verkstad är det rökskador.

Ett 20-tal bilar kunde räddas genom att de flyttades undan av räddningstjänsten. Branden kunde släckas och restvärdesarbete kunde inledas.