Kalmar

IFK Kalmar spelare livlös efter match

Forwarden Nitza Stafilidou föll ihop livlös efter IFK Kalmars 5-0-seger borta mot Glimåkra igår eftermiddag. Hon hade svårt att andas och smärtor i bröstet och tuppade av flera gånger. 

Det var precis när slutsignalen gick som Nitza Stafilidou föll ihop på planen. Spelare och ledare trodde först att hon bara var trött efter matchen men märkte snart att allt inte stod rätt till. Nitza hade svårt att andas och klagade på smärtor i bröstet. Hon tuppade också av flera gånger.

En spelare i Glimåkra som är polis kunde hjälpa till och ge första hjälpen innan ambulans kom dit.

Nitza Stafilidou fördes med ambulans till Kristianstads sjukhus och enligt IFK-tränaren Sprios Touilkas är hon kvar på sjukhuset för observation och läget ska vara stabilt men man vet inte varför det här hände.

Flera orsaker bakom

Troligen är det en rad orsaker som spelat in säger Spiros Toulikas.

- Enligt hennes föräldrar hade hon varit krasslig tidigare i veckan, kanske hade hon en infektion i kroppen, men det var inget som hon sagt till oss, säger han till Sveriges Radio Kalmar.

Dessutom var hon gräsallergiker och planen var nyklippt och hon var dessutom den som kanske sprang allra mest under matchen och var utmattad.

Nu pratar man om att utbilda alla ledare i första hjälpen och hjärt och lungräddning.