SPEEDWAY

Peter Karlsson ute ur frysen

De svenska elisterielagen har drabbats av relativt få skadeåterbud senaste tiden vilket gör att lagen inte ändrats så mycket sedan senaste omgången. Noterbart är att Rospiggarna luftar båda sina nyförvärv, att Emil Sajfutdinov saknas även kommande match för Piraterna och att Peter Karlsson åter är med i dackelaget efter petningen senast.

Dackarnas rutinerade Peter Karlsson är tillbaka i laget efter en match frånvaro  och Kenneth Bjerre får stå över bortamötet med Smederna trots bra körning i GP i Köpenhamn, landsmannen Hans Andersen som körde svagt i Köpenhamn repade sig snabbt och körde fullt på söndagen i polska ekstraliga och finns med i mötet mot Smederna. På reservplasterna byts Nicolai Klindt mot Claus Vissing som på bildar par med Ludvig Lindgren.

Smederna tänker köra med samma toppkvintett som mot Piraterna men byter resterande där Robert och Daniel Hednerson kör tillsammans med slovaken Martin Vaculik.

Västervik speedway kan inte mönstra samma starka lag som manövrerade ut Rospiggarna senast. I smålandsderbyt mot Lejonen finns inte Grigorij Laguta med på grund av visumproblem vilket gör att australiensaren Kevin Doolan återkommer i laget och det leder i sin tur till att  Chris Harris inte kan köra på reservplats.

Hos gästerna Lejonen gör nye engelsmannen Lewis Bridger debut i väst sex medan Ricky Kling står utanför laget. Chris Holder som bröt nyckelbenet för två veckor sedan är uppsatt på plats fyra men har inte kört sedan skadana och stod över även söndagens tävling i polska ligan.

Rospiggarna vässar laget med båda sina nyförvärv från senaste transferfönstret Sebastian Ulamek och Travis McGowan. Det betyder att Chris Slabon och Maciej Janowski inte får plats. 

Piraterna satsar på samma lag som senast vann över Smederna men förarsnitt gör att Antonio Lindbäck inte längre får köra som reserv utan har väst 3 medan Rafal Okoniewski i stället bildar reservpar med Linus Sundström 

Seriledande Vetlanda gör inga stora ändringar på ett vinnande lag men Adrian Gomolski kör inte mot Vargarna utan Anders Mellgren kommer tillbaka i laget.

Vargarna byter en rutinerad åkare mot en annan då Niklas Klingberg ersätts av Joe Screen vilket gör att unge Tai Woffinden kan användas som reserv.