Köpingsvik

Fortsatta ungdomscampingar

Ungdomar får fortsätta campa och fira midsommar på ungdomscampingarna i Köpingsvik på Öland. Det trots att helgens knivslagsmål ägde rum i närheten av campingområdet.
- Någonstans måste de ju få vara.

- Någonstans måste de ju få vara, vi kan ju inte utesluta dem, säger Lena Persson som är delägare på Grönhags camping i Köpingsvik och som har ungdomscamping under midsommarveckan.

- Det är bättre att de är här där det finns vuxna och folk som tar hand om dem om det händer någonting, säger Lena Persson.

Grönhags camping är egentligen en familjecamping med en åldersgräns på 25 år, och ungdomar får endast campa där om de är i föräldrars sällskap. Men det som skiljer Grönhags camping från andra campingar i Sverige är att åldersgränsen tas bort under midsommarveckan.

Mia Eliasson semestrar på Öland och hon är för ungdomscampingar, även om hon inte skulle låta sin "15-16åring" campa på en ungdomscamping.

- De dricker konstant i fyra dagar, jag vill ha koll på vad mitt barn gör, säger Mia Eliasson.

Oskar, Linus, Markus och Johan campar tillsammans med Linus föräldrar, en förutsättning för att de skulle få åka och campa.

- Man tycker att man borde få campa även om man är under 25, säger Oskar Höstrand. Åldern tyder inte på mogenhet. Den som är 15 kanske är som 25 i huvudet, eller så kan det vara tvärtom.

Edina Hrustic
edina.hrustic@sr.se