Runtorp

Skogsbrand utanför Runtorp sprider sig

Uppdaterad 20:03

Personal från sex brandstationer har ryckt ut för att släcka en brand på ett hygge i närheten av Runtorp. En intilliggande väg har fått stängas av till följd av branden.

Det var strax efter klockan 13 på onsdagen som larmet om skogsbranden på ett hygge kom. Det brinner på ett hygge vid Runtorp mellan Tvärskog och Påryd. Styrkor från sex brandstationer är på plats och ett flygplan skickades upp ganska omgående för att få ett bättre grepp om hur branden såg ut.

– Den sprider sig väldigt snabbt eftersom det blåser så, sade räddningsledare för Kalmar brandkår Gert Friberg.

Fortfarande klockan åtta var branden inte under kontroll, och spridningen fortsätter i den hårda blåsten.

– Branden är inte under kontroll. Den är svårsläckt på grund av att det blåser. Vi jobbar för att den inte ska sprida sig, säger Kalmars kommuns informatör Sara Svensson till TT.

Några hus ska inte direkt vara hotade i nuläget, men det finns några fritidshus i närheten. Ingen person har kommit till skada. Brandmännen har hjälp av en helikopter som vattenbombar den cirka tre kilometer långa och en halv kilometer breda branden.

Väg 551 mellan Alsjöholm och Påryd stängdes av strax innan klockan 16 på grund av branden och till följd av den kraftiga rökutveckling branden orsakar.

Simon Leijnse
simon.leijnse@sr.se