fotboll

Asllani om kvalet: Inga problem

Nu är det klart med vilka motståndare Linköpings FC får i det kommande kvalet till Champions League. I sin kvalgrupp får LFC möta lag från Nordirland, Moldavien och Rumänien, inget som skrämmer anfallaren Kosovare Asllani från Vimmerby.

– Jag känner inte till något av lagen, var kom de ifrån sa du, Rumänien.

Moldavien och Nordirland också
– Inga problem. Umeå gick till final förra året och vi har lyckats slå dem. Vi ska väl gå in med ödmjukhet i det här men det här är väl lag som vi ska ta.

På pappret skrämmer inte motståndet men att få möta internationellt motstånd ser Asllani ändå fram emot.

– Absolut, speciellt när det heter Champions League. Det rankar alla högt och vi kommer att göra allt för att gå till minst semifinal.

När nya turneringen Women's Champions League lottades i Schweiz så hamnade Glentoran Belfast (Nordirland), Roma Calfa (Moldavien), Clujana (Rumänien) i Linköpings kvalgrupp. Matcherna spelas i Linköping i månadsskiftet juli-augusti och gruppsegraren går vidare till huvudturneringen.

– De har vunnit sina ligor så de är säkert bra så och enligt rankingen ska det rumänska laget vara det bästa, säger tränaren Magnus Wikman.

Nu väntar den kanske inte helt enkla uppgiften att scouta motståndet för att ta reda på mer om lagen.

-- Vi får väl se vad vi har för kontakter i de olika länder och se om de kan kolla av dem lite. Sen får vi väl se om det finns någon här i Sverige som har koll på lagen. Annars blir ju första matchen svår, de andra lagen kan vi ju se på plats innan vi möter dem, säger Wikman.

Om LFC tar sig förbi kvalet blir laget ett av 32 lag i huvudturneringen där även svenska mästarna Umeå finns och Wikman siktar långt.

– För det första ska vi ju gå vidare från kvalet sen beror det på vad vi möter för lag. Men vi är så bra att vi kan vinna varje match oavsett om det är allsvenskan eller Champions league så självklart siktar vi på att gå långt.

Johan Gustafsson
johan.gustafsson@sr.se