"Låt garantipensionen vara skattefri"

Den kristdemokratiska riksdagsledamoten från Mönsterås Chatrine Pålsson Ahlgren skäms över att regeringen inte sänkt skatten för pensionärer. Nu vill hon se att de första sju tusen kronorna av pensionen är skattefria för alla.

 - Jag tycker det är besvärande att pensionärerna inte får skattelindringar och jag skäms för det, säger Chatrine Pålsson Ahlgren som är en av partiets tyngsta och mest erfarna politiker till P4 Kalmar.

 Hon är i stort nöjd med alliansregeringens politik de senaste tre åren och är glad att jobbskatteavdraget kunnat genomföras i sina tre steg. Bristen, menar hon, är den ekonomiska politiken gentemotpensionärerna.

 - För mig gör det ingenting eftersom jag tjänar så bra. Men det är för de som har det jättesvårt ekonomiskt jag skäms. I slutet på juni gick kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund ut med att Kristdemokraterna vill se skattesänkningar för pensionärer innan ytterligare jobbskatteavdrag. 

 Chatrine Pålsson Ahlgren har redan ett konkret förslag.

- Jag har pratat med Anders Borg om att garantipensionen som är på drygt sju tusen kronor borde vara helt skattefritt. Det skulle gynna alla pensionärer, säger Chatrine Pålsson Ahlgren (KD).