Västervik

44:e Visfestivalen drar igång

Den 44:e Visfestivalen i Västervik drar igång på torsdagskvällen. En festival som varje år lockar runt 4000 besökare till Stegeholms slottsruin.

- Festivalen är folk, vimmel, glada människor och mycket rörelse. Jag tycker det är väldigt fint, säger Inger Fogelberg Jönsson, som brukar besöka festivalen.

När det gäller biljettförsäljningen har det gått bra i år säger Gun Karlsson som är festivalens informationsansvarige. Sedan en tid tillbaka är det slutsålt till premiärkvällen, då kända namn som Åsa Jinder, Mikael Wiehe och Jack Vressvijk spelar.

Till de övriga kvällarna finns det fortfarande biljetter kvar, även om arrangören alltså än så länge är nöjd med vad sifforna visar.

Nöje att köa

Vid entrén till ruinen satt på torsdagseftermiddagen de rutinerade köarna som varje år kommer till Visfestivalen och som köar i timtal för att få bra platser.

- Halva nöjet är att köa, det säger Bo Heimer från Norrköping som tillsammans med sin fru Gunilla Berglund Heimer har köat till Visfestivalen i 14 respektive 21 år.

Karoline Ödell
karoline.odell@sr.se