Hultsfred/Västervik

Lugna festivaler

Det har varit relativt lugna festivaler, både Hultsfred och Visfestivalen i Västervik, rapporterar polisen. Men det har förekommit en del våldsbrott.

Under Hultsfredsfestivalen har totalt 170 brott anmälts. Av de märks framförallt stölder som är 90 st. Dessutom har det förekommen en del grövre brott. Fyra fall av våldtäkter och ett fall av våldtäktsförsök har anmälts. Fyra olika män har suttit gripna misstänkta, men har sedan släppts. Och tre fall av sexuellt ofredande har också anmälts.

Dessutom har ett 15 misshandelsfall anmälts, fem av dem betecknas som grova. Ett 25-tal personer har gjort sig skyldig till narkotikabrott och totalt har 42 personer varit gripna, ingen av dem finns kvar hos polisen nu.

Även Visfestivalen i Västervik har förflutet under relativt kontrollerade former enligt polisen. De har framförallt fått koncentrera sig på berusade personer. Totalt har ett 40-tal omhändertagits för fylleri. Även i Västervik har att antal misshandelsfall rapporterats in. Och förutom knivskärningen i Västervik natten till söndagen, har ingen person kommit till allvarlig skada varken i Hultsfred eller Västervik under festivalerna.