Fartygskollision utanför Öland

Två tyska fartyg kolliderade vid tvåtiden inatt i en så kallad separationsled, i närheten av Ölands södra grund, sydost om Öland.
Enligt Kustbevakningen smet fartyget som kört på det andra, från olycksplatsen. Dessutom svarade personalen på fartyget inte på radioanrop, varken från Kustbevakningen eller från det fartyg som blev påkört. - Emsbroker var både skyldigt att stanna och svara på anrop, säger Jan Vidal, vakthavande befäl på Kustbevakningen som anser att det är uteslutet att fartygets personal inte hade uppmärksammat kollisionen. - Det blev ju en rejäl smäll i plåten som måste ha hörts, säger han. Händelsen är anmäld till polisen i Kalmar Under natten har Kustbevakningen via radar följt fartyget, som är på väg till Pärnu i Estland. Kustbevakningen har begärt att estniska myndigheter ska förhöra fartygets personal och kontrollera skadorna när det anländer till Estland, vilket troligen sker i eftermiddag. Ingen person skadades vi kollisionen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".