Visor och forskning i länet stöds av av eu

Eu har beslutat att stöjda både visforskning och zoonosforskning i Kalmar län. Totalt får tre olika projekt i länet närmare sex miljoner kronor i stöd
Ett nationellt kompetenscentrum i Västervik kring den svenska litterära visan får EU-stöd med drygt 4,4 miljoner kronor, enligt ett beslut igår. Västerviks kommun står som sökande för projektet, som bland annat syftar till att skapa ett nationella visarkiv och ett visbibliotek. Ett annan institution som beviljades pengar är det forskningscentrum som etablerats på Öland för studerandet av zoonoser - sjukdomar och smittämnen som sprids mellan människor och djur. Stödet, som uppgår till 1,2 miljoner kronor, ska bland annat användas för en laboratorieanläggning på Öland. Ytterligare ett av bidragen, 200 000 kronor, ska användas till inventering av de hus som på 1950-talet ritades av den kände arkitekten Bruno Mathsson för Kosta glasbruk. Inventeringen ska ge besked om möjligheterna att restaurera byggnaderna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".