Väpnat rån i Högsby

Pressbyrån vid busstationen på Järnvägsgatan i Högby rånades klockan 21 igår kväll och rånarna kom över en större summa pengar.
Det var i samband med att Pressbyrån skulle stänga för kvällen som rånarna kom in i butiken. Först kom en av rånarna in i butiken och hotade den manlige expediten med en kniv, han blev slagen ock knuffades in i ett utrymme bakom butiken. Nu dök även den andre rånaren upp och offret fick en kartong över huvudet samtidigt som han fick ta emot fler slag mot kroppen. Rånarna kunde lämna Pressbyrån med ungefär 25.000 kronor och är fortfarande på fri fot. Just nu pågår teknisk undersökning på Pressbyrån och polisen är förtegen om signalement på rånarna eftersom man vill ha in så mycket tips och uppgifter som möjligt. Polisen utesluter inte att fler än dom två personer som var inne i butiken kan ha varit med. Polisen vill få uppgifter om alla iakttagelser i närheten av Pressbyrån strax före och strax efter kl 21 i går kväll, uppgifter om eventuella förberedelser för rånet tidigare under dagen är också intressanta.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".