Bitter vinst för Kalmar FF mot Debrecen med 3-1. foto: Magnus Ekeros
Fotboll

Förlust trots vinst

Trots seger med 3–1 över Debrecen från Ungern, räckte det inte för att ta sig vidare ut i Europa och till den tredje kvalomgången.

Det krävdes minst tre mål av Kalmar FF för att ta sig vidare i turneringen, men en viss Joszef Vargaden ändrade på det redan efter 13 minuters spel på Fredriksskans, då Joszef Varga gav ungrarna ledningen. Kalmar behövde därmed göra fyra mål för att ta sig vidare.
Kalmar FF gav inte upp och det gav utdelning, 1-1 av Rasmus Elm och när Daniel Mendes gjorde 2–1 så tände matchen till rejält. I slutet av första halvlek skulle Daniel Mendes fått straff men domaren tyckte annorlunda och publiken på Fredriksskans startade en visselkonsert.

I stället kom straffen i den 75:e minuten när Ricardo Santos gick omkull i straffområdet. Rasmus Elm satte säkert 3-1 till Kalmar FF. Men tyvärr blev det inte fler mål från Kalmars sida utan Debrecen från ungern kunde gå vidare till tredje omgången.

FAKTA:
Kalmar FF–Debrecen, Ungern 3–1 (2–1)
13 0–1 Joszef Varga
19 1–1 Rasmus Elm
32 2–1 Daniel Mendes
72 3–1 Rasmus Elm (str)

Publik:
3866 personer

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".