Skogsby

Strippklubb blir rättslig fråga

Den omtalade strippklubben på Öland blir nu en fråga för länsrätten. Ägaren till strippklubben vill ha öppet till fem på morgonen, men polisen har beslutat att han måste stänga klockan två.

När strippklubben slog upp sina dörrar blev det i det närmast ett ramaskri. Kritiken var massiv och flera demonstrationer har hållits mot verksamheten. Ägaren har hela tiden hävdat att han driver ett café, med korta striptease-föreställningar och att det därför inte behövs något tillstånd.

Ingen av hans övriga klubbar i Sverige har behövt något tillstånd, men i Kalmar län tyckte polismyndigheten annorlunda och krävde att han skulle söka tillstånd för offentlig tillställning.

Men när han väl fick tillståndet fick han bara ha öppet till klockan två på natten, istället för fem på morgonen. I ett överklagande till länsrätten kräver han att få veta en rad saker, bland annat om det ens krävs nått tillstånd för verksamheten.

Leif Johansson
leif.x.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista