Kalmar län

Rekordtrångt i gästhamnarna

Länet har haft besökt av ovanligt många turister i sommar som valt att komma med båt. Flera gästhamnar har haft rekordbeläggning.

Länet har haft besökt av mycket turister i sommar. Men besökarna tar sig inte bara hit längs landets vägar, utan använder sig även av sjövägen.

Flera gästhamnar runt om i länet ser mycket positivt på sommaren 2009 och hur många som valt att lägga till med deras båtar.

För gästhamnen i Västervik, Westervik Waterfront, har det gått bättre än någonsin och man har slagit rekord på rekord.

- Början av säsongen var lite oroväckade, men efter midsommar har det bara ökat och ökat och vi har haft rekord varje dag. Tyvärr har vi fått avvisa mellan 50-100 båtar om dag, säger Sanna Swaan, ägare och hamnkapten vid Westervik Waterfront.

Det har även gått bra för andra gästhamnar runt om i länet. Cityhamnen i Oskarshamn rapporterar om en liten ökning i antalet båtar som lagt till hos dem. I Borgholms gästhamn ligger man på samma siffra som tidigare år, men i sommar har man haft besök av fler stora båtar. Något som gör att den ekonomiska summeringen i år kommer att se bättre ut än förra året.

Kalmar gästhamn hade fullbokat i stort sett varje dag i juli och ligger därmed på samma antal båtnätter som förra året - som var ett rekordår.

Bildtext: Sanna Swaan, hamnkapten på Westervik Waterfront har jobbat mer än vanligt, då gästhamnen varit fullbelagd dag efter dag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista