Slutspelsavgörande väntar för Dackarna på Andreas Jonssons gamla hemmabana. Foto: Magnus Ekeros
Lejonen-Västervik 53-43

Sista omgången avgör speedwayslutspel

Den sista omgången av elitserien i speedway blir avgörande för vilket det sjätte laget till slutspel blir. Piraterna kan efter storseger i näst sista omgången nå slutspel på Dackarnas bekostnad. 

Årets upplaga av eliterien i speedway är den jämnaste på länge. Inte förrän efter sista omgången är det klart vilka lag som går till slutspel och hur tabellordningen ska bli bland redan slutspelsklara lagen.

Efter den näst sista omgången som kördes på tisdagen är fem av sex slutspelslag klara i och med att Lejonen vann hemma mot Västervik med 53-43. Sedan tidigare är Vetlanda,Västervik,Vargarna och Indianerna klara för kvartsfinalkörning.

Den sjätte platsen till slutspel blir en kamp mellan Dackarna och Piraterna. Motalalaget tog tillvara chansen att skapa dramatik genom att vinna klart hemma mot avsågade Rospiggarna. Piraterna vann med hela 63-33 och är två poäng efter Dackarna som stod över i näst sista omgången.

I sista omgången möts Rospiggarna- Dackarna och Västervik-Piraterna vilket gör att det är fördel Dackarna i synnerhet som Piraterna lär få klara sig utan ryska stjärnan Emil Sajfutdinov som ska köra i Ryssland.

Vetlanda som föll med hela 39-57  borta mot Vargarna i tisdagens omgång  räddade ändå bonuspoängen genom vinst i skiljeheat av Jason Crump och har därmed säkrat seriesegern.

Jan Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".