En av Rockpartys etableringar i Hultsfred. Arkiv: Nick Näslund
Hultsfred

Kommunalråd positiv till köp

Hultsfreds kommunalråd Kira Berg (S) vill att kommunen går in och köper RockCity-fastigheten av Rockparty, meddelade hon idag.

Det var igår som Rockparty gick ut och sa att man säljer samtliga av sina sidobolag samt RockCity-fastigheten i Hultsfred.

Festivalen och dess kringverksamhet genererar varje år miljontals kronor tillbaka till Hultsfreds kommun. Bland annat genom alla de stundenter som lever och verkar i kommunen. Dessutom den försäljning som sker i samband med festivalen. Det är det som Kira Berg vill lyfta fram när hon säger att hon är positiv till ett köp av RockCity-fastigheten.

Vill se helhetslösning

Men innan kommunen går in med några pengar så vill Kira Berg se en helhetslösning. Vilket innebär att ska man köpa RockCity-fastigheten så måste det finnas verksamhet som ska vara där, och dessutom vill man se en framtid för hultsfredsfestivalen.

Hultsfreds kommun har idag ett besparingskrav på 30 miljoner kronor, tror du inte att folk blir irriterade om kommunen då går in och köper en fastighet för nära 22 miljoner kronor?

- Det finns säkert folk som tycker att det är fel, säger Kira Berg till Sveriges Radio Kalmar.

På fredag träffas Hultsfreds kommun och Rockparty för att diskutera framtiden och ett eventuellt köp.

Men att köpa gymnasieutbildningen Gyro är inte aktuellt i dagsläget.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".