Foto: Anders Nyberg
HULTSFRED

Uppåt för Emåmejeriet

Det går bra för Emåmejeriet från Hultsfred just nu. För första gången sedan starten 2007 så kommer Emåmejeriet att gå med plus i sin verksamhet och på tisdagen kan mejeriet få ta emot pris som "Årets Rookie" vid dagligvarugalan i Stockholm.

2009 är ett mycket bra år för Emåmejeriet. I år går företaget för första gången sen starten med plus i verksamheten.

- Förut har det varit röda siffror, så det är klart att när flödet väl har vänt, så känns det lite lite bättre, säger Patrik Evertsson.

- Men att säga att det går bra för Emåmejeriet går inte, för det finns inga nöjda bönder säger Patrik Evertsson med ett skratt.

Företagets framgångar har fått mycket uppmärksamhet och under tisdagen kan det också resultera i titeln som "årets roockie" vid dagligvarugalan i Stockholm

Galan som hålls varje år främjar företag som gör något bra för livsmedelsbranchen.

Patrik Evertsson, en av grundarna till Emåmejeriet är glad över nomineringen.

- Det är jättebra, vi hoppas vi går hela linan ut. Men att bli nominerad är ju en halv vinst iallafall säger han till Sveriges Radio Kalmar.

Dagligvarugalan hålls i år på Grand Hotell i Stockholm, och är en gala som ska främja livsmedelsbrachens stora och nya initiativtagare.

Emåmejeriet är nominerade i kategorin "Årets Rookie", med en motiveringen som berör företagets nya satsning på närproducerat smör.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".