Hockeyallsvenskans 14 tränare inför seriestarten. Foto Scanpix
ISHOCKEY

Ökat förtroende för IK Oskarshamn

IK Oskarshamns fina försäsong med sju raka förlustfria matcher har gjort att laget inte längre förväntas bli bottenlag utan hamna i mitten av ishockeyallsvenskan. Det framkom vid måndagens upptaktsträff i Stockholm. Leksand är stora favoriter till seriesegern och Växjö spås bli möjligt kvallag till elitserien.

Hockeyallsvenskan 2009-2010 spås bli den bästa någonsin dels för att antalet lag minskats från 16 till 14 men också för att flera lag med uttalade elitserieambitioner finns i serien.

Leksand är , som vanligt, stora favoriter bland så väl tränare som massmedia det framkom vid  måndagens upptaktsträff i Stockholm.

Dalmasarna har trots att spelare som Michael Carlberg och Morten Green inte längre finns i laget en mycket stark spelartrupp som dessutom säkert kommer att spetsas ytterligare till ett eventuellt elitseriekval.

Förrutom Leksand fick AIK och Malmö men även Växjö många röster till topplats.

Även kampen kring slutspelsträcket väntas bli hård. I stort sett alla lag sade sig ha minst en sjundeplats i sikte.  

IK Oskarshamn under ledning av Tommy Salo förväntas bli mittenlag med chans till slutspel.

Det massmediala intresset kring oskarshamnstränaren var ovanligt stort. Han fick svara på många frågor kring hur han vill att laget ska spela.

Tommys Salos svar på frågorna kring lagets förmåga var att det tar 15-20 omgångar innan han kan säga hur det egna laget fungerar och var andra lag står, men att hans tilltro till laget är stort.

Hans ambiton är att bli elitserietränare men om det bllir med IK Oskarshamn eller någon annan klubb återstår att se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".