Foto: Simon Leijnse
Oskarshamn

Fler ska handla i Oskarshamn

Många mindre orter och kommuner har idag problem med att få folk att handla på den egna orten. Men i Oskarshamn ska man inom kort vända den trenden.

Vändningen ska komma genom att anställa en centrumledare som ska arbeta för att locka folk till Oskarshamns centrum.

För ungefär ett år sedan började man med en handelsutredning av Oskarshamns centrum.
Där man tog reda på vad som behövdes för att få Oskarshamnarna att stanna kvar i Oskarshamn och handla, istället för att åka till Västervik och Kalmar. Man har tittat på utbud, placering av butiker, marknadsföring och mycket annat.

Göran Olsson, ordförande för Oskarshamns Köpmannaförening, välkomnar satsningen med en centrumledare. Göran Olsson driver själv en butik i centrala Oskarshamn och anser att det är tufft att vara butiksägare idag. Han ser det som välkommet med kraft utifrån.

Centrumledaren ska vara lite som en spindel i nätet, mellan butikerna, konsumenterna och kommunen. Men centrumledaren ska också arbeta med att få nya butiker till Oskarshamn. Det är precis det som behövs enligt Oskarshamnsbon Alice Tellin.

- Det behövs någon med ett nytt sätt att tänka, säger Oskarshamnsbon Alice Tellin.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".