Ann Hellenborg. Foto: Landstinget
Landstinget

Hellenborg lämnar landstinget

Miljöpartiets landstingsråd Ann Hellenborg slutar redan i juni nästa år, det blev klart vid Miljöpartiets möte igår när man spikade sina valsedlar inför valet 2010. Hellenborg petades till förmån för Jessica Rydell som nu blir förstanamn på landstingslistan.

Troligen blir det Akko Karlsson från Västervik som kommer ersätta Hellenborg de sista månaderna av mandatperioden.

Ann Hellenborg säger till Sveriges Radio Kalmar att hon självklart är besviken över inte ha fått nytt förtroende från Miljöparties medlemmar och att hon tar konsekvenserna av det. Hon hoppas ändå på en politisk framtid, antingen i landstinget eller i Kalmar kommun.

Och där kan det finnas möjligheter eftersom det miljöpartistiska kommunalrådet i Kalmar, Jonas Löhnn kommer satsa på riksdagen och toppar miljöpartiets riksdagslista i Kalmar län.

Men Jonas Löhnn skriver i ett pressmeddelande att han visserligen blivit länets miljöpartistiska riksdagskandidat men att han även i kommer kandidera för ytterligare en mandatperiod i Kalmars kommunfullmäktige.

SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".