Kalmar

Mordmisstänkt gripen i Kalmar

En 23-årig man greps i Kalmar under tisdagen. Mannen, hemmahörande i Malmö, är misstänkt för mord med kopplingar till ett gängkrig som pågått i Malmö i mer än ett år.

Mordet på en 23-årig man i Malmö i mitten på augusti kan vara på väg att klaras upp. En jämnårig till offret har begärts häktad för mord.

Enligt vice chefsåklagare Ola Sjöstrands bedömning är mannen misstänkt på sannolika skäl, den starkare misstankegraden.

Den misstänkte är hemmahörande i Malmö och har varit anhållen i sin frånvaro i en vecka. Han greps i Kalmar i tisdags kväll och fördes därefter över till Malmö. Det är ännu okänt om han gjort några medgivanden i de förhör som hållits.

Vid mordet i stadsdelen Fosie i Malmö på kvällen den 14 augusti sköts det 23-åriga offret ihjäl med flera skott. Mordet antas ha kopplingar till det gängkrig som pågått i Malmö i mer än ett år och där skottlossningar och sprängdåd varit ingredienser. Enligt flera mediauppgifter har den nu anhållne mannen starka kopplingar till den ena av de rivaliserande falangerna. Han har dessutom band till en av de Malmöbor som dömts för bomben mot åklagare Barbro Jönssons bostad i Trollhättan.

Förutom mord gäller Ola Sjöstrands häktningsframställan även grovt vapenbrott i Kalmar, vilket kan tyda på att 23-åringen var beväpnad när han greps där. Häktningsförhandlingen hålls i Malmö under torsdagseftermiddagen.

Peter Palmkvist/TT