Kalmar/Växjö

Första katalogen för Linnéuniversitetet

På fredagen presenterade det nya Linnéuniversitetet sin allra första utbildningskatalog. Och flera nya program och kurser finns med inför vårterminen.

– Här finns både sådant som tidigare har funnits i Växjö och sådant som tidigare har funnits i Kalmar. Men också nya utbildningar för Linnéuniversitetet, säger Anna Strömblad, kommunikationschef på Växjö universitet och Högskolan i Kalmar.

Linnéuniversitets allra första utbildningskatalog är 160 sidor tjock. Här finns 11 program och drygt 1 000 kurser inför vårterminen med. Bland annat kommer en helt ny utbildning för specialistsjuksköteskor med inriktning mot vård av äldre att ges på distans från Kalmar. I Växjö ges en helt ny fristående kurs i Football management.

– Det är en utbildning som riktar sig till alla som är intresserade av att utveckla fotbollsklubbar, säger Magnus Forslund som är ansvarig för kursen.

Hur har det varit att jobba med den allra första katalogen för Linnéuniversitetet?

– Det är en enorm utmaning men också jättespännande, och väldigt roligt tror jag att många som varit med och jobbat med den tycker. Plötsligt får vi vara med och skapa något nytt och också tänka nytt även när det gäller det här, säger Anna Strömblad.

Den nya katalogen, där alla utbildningar i både Växjö och Kalmar finns med, skiljer sig inte särskilt mycket från tidigare utbildningskataloger. Men det finns synpunkter på att det finns en otydlighet kring var de olika utbildningarna ges - om det är i Växjö eller i Kalmar.

– Vi kan säkert bli både tydligare och bättre på alla möjliga sätt. Vi är ju bara i starten av Linnéuniversitetet, säger Anna Strömblad.

Lena Gustavsson, SR Kronoberg
lena.gustavsson@sr.se