GP-SPEEDWAY

Slutstriden hårdnar om GP-platser

Lördag kväll körs näst sista deltävlingen i speedwayens GP 2009. Jason Crump kan bli klar som världsmästare om han kan köra på grund av sin brännskadade arm. Kampen kring medaljerna och vilka som kör till sig en säker plats i nästa års VM-serie tätnar allt mer med två svenskar inblandade.

Årets GP-serie är snart framme vid sin upplösning där det både är dramatik kring medaljer och platser till nästa års serie.

Jason Crumps brännskadade arm vässar till toppstriden. han kämpar mot klockan för att bli körklar i tid för lördagens tävling och kan han inte köra eller hämmas kraftigt av skadan kan Emil Sajfutdinov sätta stor press på Crump. Den unge ryssen är 26 poäng efter men avståndet kan krumpa rejält på lördag. Crump fick avbryta fredagens träning på grund av för stora smärtor i armen.

Kampen kring bronsmedaljen är också hård där det är fördel Tomasz Golllob som har Greg Hancock hack i häl men även Andreas Jonsson har medaljchans med två bra deltävlingar i Italien och på sin hemmabana i Polen.

För Fredrik Lindgren gäller det att samla in så många poäng att han behåller den sjundeplats han har idag och därmed vara säker på att få köra GP även 2010. Han är hård uppvaktad i sammandraget av Nicki Pedersen som ligger på sista säkra GP-plats men också av formtoppade Rune Holta, årets stora negativa överraskning Hans Andersen och viss mån även av Leigh Adams.

VM-ställningen inför Italiens GP

1. Jason Crump, Australien 146
2. Emil Sayfutdinov, Ryssland 120
3. Tomasz Gollob, Polen 110
4. Greg Hancock, USA 106
5. Andreas Jonsson, Sverige 92
6. Kenneth Bjerre, Danmark 85
7. Fredrik Lindgren, Sverige 82
8. Nicki Pedersen, Danmark 80
________________________________________

9. Rune Holta, Polen 77
10. Hans Andersen, Danmark 70
11. Leigh Adams, Australien 63
12. Sebastian Ulamek, Polen 56
13. Grzegorz Walasek, Polen 50
14. Chris Harris, England 48
15. Scott Nicholls, England 35

jan.rindstig
jan.rindstig@sr.se