Välbesökt fågelskådarvecka på Öland. Foto: Anders Nyberg
ÖLAND

På jakt efter ovanliga fåglar

Årets största fågelskådarvecka på Öland har lockat hundratals besökare från hela landet, Framförallt är det södra udden som lockar och att få se någon ovanlig art.

Den stora fågelskådarveckan, vecka 41, börjar nu lida mot sitt slut på Öland. Hundratals fågelskådare har i veckan besökt Öland, och framförallt Ölands södra udde, för att skåda på fåglarna.

Göran Israelsson från Ludvika i Dalarna, kom till Öland i onsdags, och det här är första hösten han besöker Öland för att skåda på fåglar.

- Det är första gången jag är här på hösten, den speciella vecka 41, det ska bli kul säger Göran Israelsson.

På en grusväg utanför Ottenby på södra Öland, står Göran Israelsson och hans två kamrater från Ludvika och skådar på fåglar.

Runt halsen har de stora kikare och i siktet syns de vithalsade gässen. Ingen raritet i sig, men oftast brukar det finnas någon fjällgås i de stora flockarna och det är dem vi letar efter säger Göran Israelsson med bred Ludvikadialekt.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".