Kalmar

Skola avverkade kommunskog

Ingelstorpsskolans naturbruksgymnasium utanför Kalmar har avverkat skog för en halv miljon kronor på mark som de varken äger eller arrenderar. Nu vill kommunen som är markägare ha betalt.

Ingelstorpsskolans naturbruksgymnasium som lyder under Kalmarsunds gymnasieförbund har avverkat skog som de inte äger till ett värde av en halv miljon kronor .

I ett syrligt brev som kommunalrådet Johan Persson skrivit till Gymnasieförbundet påpekar han att skogen inte ingår i skolans arrendeavtal.

I arrendeavtalet mellan kommunen och gymnasieförbundet står utryckligen att arrendet inte omfattar skogsmarken inte heller övrig verksamhet som jakt.

Mot den bakgrunden är det anmärkingsvär att skolan begärt avverkning av skog som skolan varken äger eller arrenderar och vinsten av den här affären har enligt uppgifter motsvarat en halv miljon kronor.

Den skog som finns på fastigheten förvaltas och kommer även fortsättningsvis att tillhöra Kalmar kommun skriver kommunstyrelsens ordförande Johan Persson  i ett brev till gymnasieförbundet .

Senast den 31 december vill kommunen ha pengarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".