1 av 2
Foto: Hasse Carlsson
2 av 2
Kalmar

Snurrom-auktion utan affär

Fanerdun-området klubbades för fyra miljoner, men det var ett bud som inte godkändes. Ett enda bud lades under en i övrigt väldigt tyst exekutiv auktion när Fanerduns byggnad och område vid Snurrom var ute för försäljning.

Byggnaden och marken vid Snurrom gick under klubban på den auktion som Kronofogden höll klockan 14 på tisdagen på uppdrag av Swedbank och NCC. Fastighets AB Sergeanten, ett inaktivt dotterbolag till CA Fastigheter, lade det enda budet. Det var ett bud på fyra miljoner kronor.

Swedbank meddelade att de inte kunde acceptera budet, utan krävde minst 5,3 miljoner, vilket är den summa som de har som fodran i bolaget Fanerdun.

- Vi var här för att bevaka våran fodran på 5,3 miljoner. Det är ju där våran gräns är, säger Dan Lövgren som är kreditchef på Swedbank.

- Det är där vår gräns är, säger han och meddelar att de kommer att kräva en ny auktion.

Kronofogden presenterade ett lägsta-bud på totalt sju miljoner, men det var det inget som nappade på, så auktionen blåstes av utan att någon försäljning skedde.

Flera intressenter fast dock på plats, men lade inga bud idag. Ny auktion kommer att hållas inom ett antal veckor igen.

Hasse Carlsson
hasse.carlsson@sr.se

Fakta

I sådana här ärenden är banker, i det här fallet Swedbank, prioriterad fodringsägare och får alltså ut sina fodringar i första hand om en färsäljning skulle skett. Andra fodringsägare, NCC i det här fallet, med fodringar på 11 miljoner, får det som blir över.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".