Hästen slet sig på en Gotlandsfärja.

Häst lös på Gotlandsfärja

En häst kom loss och skadade flera bilar på m/s Gotland mellan Oskarshamn och Visby under måndagskvällen. Av det hundratal bilar som fanns på bildäck har Destination Gotland fått ta emot skadeanmälningar från fyra bilägare.

Hur hästen kom loss ur släpet vet man inte och rederiet ska nu titta på övervakningsfilmer från bildäck för att få veta hur det hela gick till. 

 Hästägaren och besättningen lyckades tillsammans fånga in den chockade hästen, som senare undersöktes av veterinär. Hästen hade bland annat skadat sina hovarna, men verkar ändå  må ganska bra.

Enligt Destination Gotlands marknadschef Per-Erling Evensen är det mycket ovanligt att hästar lyckas smita från sina transporter på färjorna. Även om vindarna har varit friska det senaste dygnet tror Evensen inte att blåsten är anledningen till att hästen kommit loss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".