IKO

Zion stärker IK Oskarshamn

Den kanadensiske backen Jonathan Zion har under onsdagen skrivit på för Oskarshamn. Kontraktet gäller resten av säsongen och han kan vara spelklar till nästa veckas hemmamöte med Malmö.

28-årige Jonathan Zion som beskrivs som en offensiv back har mestadels under sin karriär spelat i de amerikanska ligorna ECHL och AHL men har de två senaste säsongerna hållit till i Danmark och Norge där han stått får många mål och målgivande passningar

- Jonathan är en spelande back med offensiva kvaliteter. Han har varit bra i både Danmark och Norge och vi tror att han kommer vara till stor nytta för oss i det offensiva spelet. Just i det offensiva känner vi att vi saknat den kompetens som han står för, säger IKO:s klubbchef Dag Larsson.

- När han blir spelklar hänger på när vi får klartecken från Migrationsverket men vi hoppas att han ska kunna spela när vi möter Malmö hemma nästa onsdag, säger Dag Larsson.

Janne Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".