Kalmar

Ungdomsförbund kritiseras för avhopp

Folkpartiet, centerpartiets och moderaternas ungdomsförbund i Kalmar har bestämt sig för att inte delta i en kampanj mot trafficking eftersom den även innehåller förbud mot prostitution. Men nu får de kritik från de egna leden.

Bland annat sa Axel Werin från MUF till flera medier att han tyckte att prostitution ska vara lagligt och att det är som vilket kroppsarbete som helst. Han jämförde det bland annat med att vara snickare.

Det var när det gick upp för ungdomsförbunden att kampanjen som ska kulminera med en manifestation på FN-dagen 24 oktober, att det inte enbart skulle röra trafficking utan även prostitution, som de valde att hoppa av.

Men nu kritiseras avhoppet av Moderatkvinnornas ordförande Magdalena Andersson och Karin Heideman som är ordförande för Moderatkvinnorna i Kalmars län.

I ett pressmeddelande säger Magdalena Andersson att det är absurt att jämföra en prostituerad med till exempel en snickare eller kontorist

Och Karin Heideman säger att det för dem är obegripligt att flera ungdomsförbund i Kalmar län inte ställer upp på en kampanj till stöd för både prostituerade och traffickingoffer.

SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".