Ishockey

Kanadensisk center till IKO

IK Oskarshamn fortsätter värva nya spelare efter en tung start i hockeyallsvenskan. Kontrakt har skrivits  med den kanadensiske centern Justin Cox för spel under resten av säsongen.

Justin Cox är en 28-årig center som spelat över 300 matcher i serien under NHL. Senaste säsongen spelade han i tyska Duisburg.

28-årige Justin Cox har 311 matcher i NHL:s farmarliga AHL på meritlistan. 1999 NHL-draftades han i den sjätte rundan av Dallas Stars.

Högerfattade Cox har de två senaste säsongerna spelat i tyska Duisburg, som förra säsongen åkte ur högstaligan. På 96 matcher i Duisburg-dressen blev det 46 poäng, varav 27 mål och 19 assists. Han har också spelat i Norge med Storhamar.

- Vi har under de senaste veckorna sökt efter en center, vi känner att vi haft en brist på den positionen. De spelare vi har idag är defensiva centrar. Justin är mer offensiv och då får vi in den kompetens som vi sökt, säger IKO:s klubbchef Dag Larsson på klubbens hemsida.

- Justin är en spelare som alltid jobbar stenhårt för laget och som gärna går hårt på mål. Utan att sätta för stor press på honom så har han näsa för målet.

Justin Cox blir den fjärde nya spelaren i IK Oskarshamn sedan HockeyAllsvenskan startade.

- I och med dessa nya spelare så tycker vi att klubben visar handlingskraft. Det är spelartyper som våra tränare eftersökt och vi hoppas att vågskålen ska väga över till att vi istället för att förlora med uddamålet ska vinna med detsamma eller mer, säger Dag Larsson.

Jan Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".