Högsby

Teknisk bevisning kan fälla misstänkt mördare

På måndagen fortsatte rättegången mot de två män som misstänks för mordet på en 57-årig man i Högsby i augusti i år.

Vid dagens förhör fick det 19-åriga vittne som berättat om mordet stöd för sin berättelse av rättsläkaren och polisens tekniker. Hennes berättelse stämmer precis med hur polisen tror att mordet gått till, sa polisens tekniker vid dagens rättegång.

Något mordvapen har inte hittats och de inblandade har haft olika berättelser om vad som egentligen hände.

Nykelvittnet, en nittonårig kvinna, som har en relation med en av de åtalade har berättat att hon tillsammans med de båda misstänkta och offret åkte till en grusväg där 57-åringen slogs ihäl med en yxa.

När polisens tekniker vittnade sa han att det var så man trodde det gick till, redan innan flickan som var med vid mordplatsen började berätta.

Hon har tidigare berättat hur den mordmisstänkta mannnen plötsligt plockade fram en yxa och slog flera gånger mot offet, som sedan gömdes undan.

Även om någon yxa inte hittats var rättsläkaren ganska säker på att mordvapnet var just en yxa. Han sa att huvudet fått skador som ett sprucket äggskal, av ett mycket kraftigt hugg.

Rättegången mot de båda männen som misstänks för mord respektive medhjälp till mord pågår fortfarande och väntas avslutas nästa vecka.

Leif Johansson
leif.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".