Foto: Björn Larsson Ask / Scanpix
Kalmar län

Bara varannan tar vaccinet

Tusentals anställda vid företag i länet uppmanas nu ta ställning till om de ska vaccinera sig eller inte mot den nya influensan.

Flertalet arbetsgivare ser gärna att de gör det. Men personalen är ofta mer tveksam.

Sveriges Radio Kalmar har talat med flera företagshälsovårdsföretag som räknar med att lång ifrån alla kommer nappa på erbjudandet från företagsledningen.

Mari-Sofie Johansson på företagshälsovården Stegholmshälsan i Västervik och Vimmerby gissar att 50 procent av personalen på företagen som de är anslutna till kommer att vaccinera sig.

Anders Lindgren som är medicinskt ansvarig på Sensia har märkt ett svalnande intresse senaste veckorna i takt med att inga allvarliga sjukdomsfall uppmärksammas. Han har redan fått rapporter från företag där intressenanmälningarna visar att bara hälften av personalen vill vaccinera sig. Men det varierar kraftigt från företag till företag.

Intresset från företagsledningarna däremot har hela tiden varit stort. Jimmy Samuellsson som är VD på Guldfågeln i Mörbylånga hoppas och tror att många kommer vaccinera sig.

Tobias Sandblad
tobias.sandblad@sr.se

Fråga

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".