Nyblivna hotellägare i turistcentret Åre. Foto: Anders Nyberg
Oskarshamn

Unga män börjar med storsatsning

24-åringarna Calle Nygren och Viktor Nilsson från Oskarshamn drömde om att starta ett eget företag, men istället för att börja med det lilla så gick de och köpte ett helt hotell - i Åre.

- När man får en möjlighet gäller det att ta den, säger Calle Nygrentill Sveriges Radio Kalmar.

Calle Nygren och Viktor Nilsson är 24 år gamla och uppväxta i Oskarshamn. Båda två har en bakgrund inom restaurang och krogbranschen, Calle på flera krogar och pubar i Oskarshamn och Kalmar, och Victor som kock, bland annat på anrika badholmen i Oskarshamn.

Efter många års väntan i drömmarnas fotspår om ett eget företag, så dök möjligheten om att köpa ett helt hotell i Åre upp. En möjlighet de tog till vara på, och för bara en vecka sen skrev dom på kontraktet.

- Vi hade länge letat efter ett projekt, och så dök det här upp, säger Calle Nygren till Sveriges Radio Kalmar.

Tanken är att hotellet, som ligger mitt i centrala Åre, ska öppna för säsongen redan till Lucia-helgen i år, så det är ett par intensiva veckor framöver för dom båda. Redan nästa vecka sätter de sig i bilen upp mot Åre för att börja arbeta.

- Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger Viktor Nilsson.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".