Nybro

Misstänkta kidnappare i rätten

Tre maskerade män kidnappade och tvingade en man att köra runt på dem i en bil, runt om i Småland. Idag, onsdag, inleddes rättegången mot de tre misstänkta.

På onsdagen inleddes rättegången i Kalmar tingsrätt mot tre yngre män, hemmahörande i Nybro kommun, som misstänks för den kidnappning som skedde i slutet av september. Alla tre anklagas för olaga frihetsberövande efter att maskerade och under knivhot tvingat en jämngammal man att köra dem runt i Småland.

Den kidnappade mannen berättade i dag under sitt vittnesmål om hur han inte hade nåt annat val än att följa med de tre maskerade männen som dök upp beväpnade med kniv i hans hem mitt i natten.

Orsaken till kidnappningen ska ha varit att tvinga fram ett möte med huvudmannens före detta flickvän, den kidnappade mannens kusin.

Huvudmannen, den 21-åriga Nybromannen, erkände i dag olaga frihetsberövande och grovt olaga hot.

De övriga två förnekar brott trots att det varit med om händelsen från start i Nybro tills att polisen grep dem i Ryd 10 timmar senare och under tiden varit beväpnade med kniv och varit maskerade.

I dag häktades också huvudmannen för grov kvinnofridskränkning av sin före detta flickvän. Den delen kommer också att tas med i den pågående rättegången.

Hasse Carlsson
hasse.carlsson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".