Foto: Ted Karlsson / Scanpix
Speedway

Ricky Kling till Dackarna

Dackarna har gjort klart med en återvändare inför nästa speedwaysäsong. Det är Ricky Kling som väljer att lämna svenska mästarna Lejonen för att köra för målillalaget igen.

Ricky Kling började sin karriär i Dackarna men har kört två säsonger för Lejonen och under tiden vunnit två SM-guld.

- Riktigt skoj att ha Ricky tillbaka i klubben, säger Dackarnas Daniel Nelson som ingår i klubbens sportgrupp i ett pressmeddelande.

Ricky Kling började köra ungdomsspeedway för Dackarna 1999 och är en av de mest framgångsrika ungdomarna i klubbens historia. Även som junior har Ricky stora framgångar med bland annat två JVM Finaler och så i en av hans sista juniortävlingar tog han hem JSM Guldet 2008.

- Det är något visst med att ha en kille från de egna leden i representations laget, det tror jag alla idrottsledare skriver under på, fortsätter Nelson.  

- När Dackarna fick klart samarbetsavtalet med Getingarna kändes det som att sista biten föll på plats och det var då läge att sätta sig ner och prata allvar, säger Ricky Kling.

SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".