Västervik

Två års fängelse för Nettorån

Den 44-årige man som beväpnad med en revolver rånade en nettobutik i Västervik i juni i år, dömdes på fredagen till två års fängelse.

Vid rånet hotades både en kund och en anställd. Rånaren som kom över nästan 10 000 kronor, greps senare samma dag som rånet skett.

Vid rättegången erkände 44-åringen och berättade att han tagit kompledigt från sig jobb innan rånet,. Rånet genomförde han eftersom han var i behov av pengar. Dels för att köpa en flygbiljett till sin flickvän från Ryssland, samt för att kunna hämta henne på Arlanda.

Mannen tog med sig en magnumrevolver till Nettobutiken och tog på sig luva med hål för ögonen samt en skyddsväst. Han hotade en i personalen och en kund och slet åt sig de sedlar som fanns i kassa, runt 10 000 kronor.

Sedan försvann han till en skogsdunge där han gömde sig, men efter en stund upptäcktes han av en person som var ute och rastade sin hud och gav sig iväg och greps då polis.

Den 44-åriga mannen ska också betala skadestånd på 30 000 kronor till sina offer och till affären.

Leif Johansson
leif.x.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".