Acceptabel trivsel i landstinget

Personalen inom landstinget  har nu gett svart på vitt om hur de ser på sin arbetsplats i enkät som landstinget beställt.

 Svaren tyder på att medarbetarna lyfter fram sin egen enhet, alltså klinik eller hälsocentral t ex, där de hjälper varandra och har en tydlig arbetsfördelning.

Däremot är de mer skeptiska till landstinget som helhet. Förtroendet är t ex betydligt högre för de närmaste cheferna än förvaltningschefen och landstingsdirektören.

 Hans-Peter Eriksson på personalenheten säger till Sveriges Radio Kalmar att landstingsledningen borde jobba mer med att stärka varumärket "landstinget" och arbeta mer över klinikgränserna. Han drar ändå mest positiva slutsatser i materialet som är bättre än motsvarande mätning för tre år sedan.

Framförallt är personalen inom folktandvården nöjda.

 Även stressnivån ligger på en accetabel nivå enligt Hans-Peter Eriksson. Visserligen har många haft besvär av stress, men det vägs bland annat upp av att merparten klarar av att koppla av på sin fritid.

Tobias Sandblad

tobias.sandblad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista