Kristdala

Kossa föll ur slaktbil

En kossa på väg till slakt trillade plötsligt ur djurtransporten. Det var i trakterna kring Kristdala som en dörr på djurtransporten gick sönder och kossan föll ut.

Transporten var på väg till KLS, Kalmar läns slakterier, som nu ska utreda hur det här kunde hända.

- Precis efter lastbilen hade svängt så är det en dörr som går upp och djuret ramlar ur bilen, säger Johan Andersson, vd på KLS.

Var det något fel på bilen?

- Nej, det var en fjäder på dörren som gick sönder, säger Johan Andersson, vd på KLS.

Kon fick skrubbsår och rivsår men chauffören bedömde att kon mådde så bra att hon kunde lastas på igen och transporteras vidare för slakt.

Ett anonymt ögonvittne har berättat för Sveriges Radio Kalmar hur kon släpades en lång sträcka men det förnekar KLS. Enligt KLS var skadorna inte allvarliga

Livsmedelsverkets veterinär, som jobbar med kontroll av slaktdjuren, på KLS uppger att kon kunde röra sig normalt när hon till slakteriet och att hon slaktades på vanligt sätt. KLS ska nu utreda hur det här kunde hända och enligt Johan Andersson är det ovanligt att djur skadas i transporten på väg till slakt.

- I Sverige har vi ju fantastiska djurtransportbilar, det är ju allmänt känt, så det är väldigt ovanligt, säger han.

Sigrid Ingesson
sigrid.ingesson@sr.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista