Bandypremiär på lördag

På lördag är det dags för allsvensk bandypremiär för Stjärnan bandy från Påskallavik. Säsongspremiären spelas hemma mot gästande Gais och det väntas bli folkfest på Arena Oskarshamn.

Stjärnan Bandys sportchef Pelle Folkesson tror på vinst i seriepremiären.

- Jag slår till med att vi vinner med 5-3 till säger Pelle Folkesson till Sveriges Radio Kalmar.

Årets allsvenskan i bandy, kommer kanske bli den tuffaste på många år, eftersom de tre allsvenska serierna från förra året har reducerats till två, vilket gör att fler bra lag slåss om färre platser.

Stjärnan bandy som snöpligt missade kvalet till elitserien förra året, har i år med den nya tuffa serien, målsättningen att hålla sig kvar och bli ett stabilt allsvenskt lag.

Till truppen i år har tre nya ryssar och en finländare anslutit, men däremot har man förlorat skyttekungarna från förra året, Kauhanen och Ivan Lebedev.

Men det största orosmomentet inför säsongen, har varit den uteblivna isträningen. I bara någon vecka har man haft egen stor is, vilket har gjort att man inte hunnit spela ihop laget riktigt än.

- Vi hade gärna sett att serien börjat två eller iallafall en vecka senare, säger Pelle Folkesson.

Fysiskt är Stjärnan bandy starka i år, enligt Pelle Folkesson så finns det få lag i den här serien som tränar så mycket som Stjärnan bandy. Men vi saknar de stora bandy-ytorna säger Pelle Folkesson till Sveriges Radio Kalmar.

Anders Nyberg
anders.nyberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista