Speedway

Ödesdag för Västervik speedway

Konkurshotet hänger fortfarande över Västervik speedway. Klubbens framtid kan komma avgöras under tisdagskvällen då klubben ska träffa sponsorerna för ett möte.

Med mindre än två månader kvar till allt måste vara klart inför nästa speedwaysäsong så står fortfarande Västervik speedway utan förare, lagledare och med skulder på 1,4 miljoner kronor.

En del pengar har kommit in av de kundfordringar klubben har men det räcker inte för att klara upp den akuta ekonomiska situationen.

- Nya friska pengar måste in säger klubbens ordförande Ivar Svensson till Sveriges Radio Kalmar.

- Innan gamla skulder är reglerade vill inga förare skriva på nya kontrakt med oss men vi håller kontakten med de förare som körde för oss senaste året säger Ivar Svensson.

Nu är två av nyckelförarna,  danskarna Bjarne Pedersen och Niels-Kristian Iversen , på väg bort från Västervik till Indianerna bekräftar deras lagledaren Dalle Andersson på tisdagen.

Det avgörs av hur Västervik kan reglera löneskulderna men Indianerna håller depåporten öppen.

Sponsorer Sveriges Radio Kalmar pratat med säger att en långsiktig planering krävs för att nya pengar ska satsas och det är besked man hoppas få under tisdagens möte.

Jan Rindstig
jan.rindstig@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".