Trekanten

Nya avdelningar i Trekanten

Nu är det klart att det kommer byggas två nya förskoleavdelningar i Trekanten utanför Kalmar. Det har den styrande majoriteten kommit överens om.

Trycket på förskolan är hårt och kommunen har inte hunnit med att utveckla förskolan i den takt som samhället har vuxit de senaste åren. Idag saknar sju barn, som har rätt till barnomsorg, plats i Trekanten som de önskat. Framåt våren är den siffran 15 barn och inom ett till ett och ett halvt år ser man ett behov av 20-25 platser i Trekanten.

I ett pressmeddelande skriver kommunalrådet Johan Persson (S) och Cecilia Strömberg (S) ordförande i barn- och ungdomsnämnden, att de styrande majoriteten är överens om att det ska byggas två nya förskoleavdelningar i Trekanten.

Förskoleavdelningarna ska byggas i direkt anslutning till den befintliga förskolan. Byggstarten beräknas ske i slutet av året och byggtiden till cirka 8 månader.

– Finansieringen sker genom omfördelning av redan avsatta medel för förskoleutbyggnad, säger Cecilia Strömberg, ordförande för barn och ungdomsnämnden i Kalmar kommun.

Även i Rinkabyholm finns planer på nya förskoleavdelningar, där handlar det om fyra stycken. Orsaken till att det går snabbt att börja bygga i Trekanten är för att man har detaljplan, tomt och byggrätt.

SR Kalmar
nyheter.kalmar@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".