Kalmar

Studenter söker för alkoholproblem

Allt fler studenter i Kalmar är oroliga för sitt drickande, det märker studenthälsan vid Högskolan i Kalmar. Dit söker sig fler studenter än tidigare för att få hjälp för alkoholproblem.

- Innan var det ingen som sökte för det, men de sista två tre år har det kommit en del som söker. Ofta för att man kanske tycker att man får negativa konsekvenser för att man dricker för mycket eller man är orolig för sitt eller någon kamrats drickande, säger Gunilla Carrington som är kurator på studenthälsan på Högskolan i Kalmar.

I Kalmar län är alkoholkonsumtionen lägre än i resten av landet men högskolestudenter är fortfarande i en riskgrupp då det skapas flera tillfällen i veckan då man kan dricka sprit.

Emma Eriksson är student på Högskolan i Kalmar och hon tycker inte att det dricks för mycket bland studenterna men säger att det finns många tillfällen att dricka.

Studenthälsan försöker jobba förebyggande genom att informerar inför varje termin om att det är okej att dricka mindre eller inte alls. Tillsammans med folkhälsoinstitutet har dom tagit fram en web-enkät för att göra studenterna medvetna om sitt drickande.

Gunilla Carrington som är kurator på studenthälan på högskolan i kalmar säger att man hoppas studenterna ska börja reflektera över hur mycket de dricker och att det har en preventiv verkan i sig.

Carolina Svensson
carolina.svensson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".