Kalmar

Högt pris för gymnasierugbyn

Nästa vecka anordnas den årliga rugbymatchen mellan gymnasieskolorna i Kalmar men priset för en biljett är högt, vilken gör att vissa elever inte kan gå på matchen.

Hilda Cangemark går andra året på frisörutbildningen på Lars Kaggskolan och hon är ansvarig för rugbyn på Lars Kaggs studentkår och säger att det är stora kostnader i samband med rugbymatchen.

- Spelarna har läger, de äter mycket, hallarna kostar... ja, det är väldigt mycket utgifter, säger hon, och det tänker inte många på.

Det finns olika priser på biljetterna beroende på om man är medlem i kåren eller inte. Dels kan man betala 260 kronor för att se matchen, men är man inte medlem i kåren kostar både matchen och efterfesten 460 kronor. Det är mycket pengar för en gymnasieelev.

- Det är många som inte går för att det är så dyrt. Vi försöker varje år att hålla nere priset, säger Hilda Cangemark. Jag vet ju hur det är med pengar. Studiebidraget är inte mycket.

Studentkårerna är fristående från skolorna och sköter all ekonomi själva. Det finns inga vuxna som hjälper till, men det ser inte Carl Peter Lindén som är rektor på Lars Kaggskolan som ett problem.

- Det klarar de bra. De har utsedda ansvariga kassörer och egna revisorer och ekonomin är under granskning varje år inför årsmötet.

Han säger att intäkterna från biljetterna ska täcka de kostnader som kommer i samband med arrangemanget, med vakter, lokalhyra och annat.

- Så det är inte så att skolans ekonomi äventyras på något sätt.

Carolina Svensson
carolina.svensson@sr.se