Åtvidaberg

Krav på förändringar av Kopparvallen

Svenska fotbollförbundet har nu varit på plats i Åtvidaberg och gjort en förbesiktning av Kopparvallen inför den allsvenska starten i mars nästa år. Flera förändringar krävs för att arenan ska uppfylla allsvensk standard.

Arenan får som mest ta in 7800 åskådare. Dessutom krävs ett fastgjutet staket för bortaklacken, bättre möjlighet till kameraövervakning och man ställer också högre krav på domarrum, pressrum och ett så kallat säkerhetsrum.

Åtvidaberg ska nu bygga ut kansliet med cirka 200 kvadratmeter. Utbyggnaden behövs också för att bättre rymma klubbens kansli. Byggstarten sker inom kort.

– Det finns ingenting som oroar. Vi kommer att se till att vi kan spela på Kopparvallen. Det kommer att bli en charmig allsvensk arena, säger Krister Söderqvist, styrelseordförande i Kopparvallen i Åtvidaberg AB.

ÅFF ska också införa ett nytt biljettsystem, där det exakt är angivet var åskådaren ska stå. Något sådant system finns inte i dag.

Elljuset på Kopparvallen är tillräckligt bra och även planen uppfyller kraven. Men i framtiden blir det antagligen konstgräs på arenan. Det är dock inget krav från fotbollsförbundets sida. Även om det innebär en stor investering blir kostnaden i längden lägre för föreningen, anser Krister Söderqvist.

– Målsättningen är att vi ska ha konstgräs så att vi kan utnyttja Kopparvallen mer.

Johan Gustavsson
johan.gustavsson@sr.se