Trav

Succéavsked gav elitloppstämning

Det var elitloppsstämning i miniformat på Kalmartravet på lördagen. Kalmarhästen Skogans Joker gjorde sin sista V75-start på hemmabanan och det blev seger till de 4 500 åskådarnas mäktiga jubel.

 Vid årsskiftet fyller hingsten 13 år och får inte tävla längre.

Dan-Åke Olsson hade så innerligt hoppats att hans ögonsten skulle vinna V75-3. Hela veckan hade den mycket skicklige amatörtränaren putsat på de sista detaljerna.

-Att "Skogans" skulle vinna var bara en dröm och nu är den sann, säger en rörd Dan-Åke Olsson.

Kusken Johnny Takter avancerade redan i andra kurvan med Skogans Joker men några ålderskrämpor visade inte tolvåringen. Ledaren Korvet Klintholm kunde inte svara på Skogans Jokers mäktiga speed utan Takter fick i stället ägna sig åt att titta bakåt.

-Jag visste ju inte riktigt vart konkurrenterna var och med en sån rökare på baksidan som hästen gjorde kan det bli stumma ben till slut. Men han har fortfarande bästa hjärtat av alla och jag litade helt på honom i slutet. En underbar individ, sade Takter.

Segertiden blev fina 1.11,8 och det var 33:e segern i 123:e starten.

Skogans Joker kom från Olle Goop till Dan-Åke Olssons amatörstall för fyra och ett halvt år sedan. Hos Goop hade han bland varit tvåa i Derbyt och vunnit på Vincennes. Men det hade bara blivit två segrar på de tre senaste åren och hästen var skadad när han anlände till Småland

Karriären kommer att avslutas i Guldfinalen på Solvalla 26 december. Till våren blir han avelshingst.

TT/ SR Kalmar